Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā uzvāra ūdeni. Pievieno sāli, rozmarīna zariņu, burkānu, sīpolu, selerijas kātu, ķiploka daiviņas, lauru lapu. Verdošajā ūdenī liek gaļu.
Katlam uzliek vāku, samazina liesmu un vāra 35 minūtes. Nogriež liesmu un, necilājot vāku, ļauj gaļai atdzist buljonā vismaz pāris stundas vai, vēl labāk, visu nakti.
Pirms pasniegšanas gatavo mērci. Tuncim un kaperiem nolej šķidrumu. Olas novāra, atdala dzeltenumus (baltumi nebūs nepieciešami). Izspiež citrona sulu. Visas sastāvdaļas (izņemot buljonu, sāli un piparus) sablendē viendabīgā masā. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus, bet, pievienojot buljonu, piekoriģē vēlamo mērces biezumu.
Gaļu izņem no buljona, ar ļoti asu nazi sagriež plānās šķēlītēs, izklāj uz lēzena šķīvja. Pārlej gaļas šķēles ar mērci, atstājot maliņas nepārklātas. Pārkaisa ar kaperiem un pasniedz.
Padoms! Kaut tradicionāli šai uzkodai tiek izmantota teļa vai vistas gaļa, tomēr tikpat labi var izmantot arī liesu liellopa, cūkas vai tītara gaļu.
Lai labi garšo!