Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsētā pannā vai katliņā liek sviestu, pievieno eļļu, tajā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno malto gaļu un maisot apcep to.
Katliņa saturam pievieno paprikas pulveri, čili, Kajēnas piparus un kumīnu, iemaisa tomātu gabaliņus, buljonu un pupiņas. Čili atstāj gatavoties apmēram 30–40 minūtes.
Sagatavo maizes bļodiņas. Maizes klaipiņiem nogriež "vāciņus" jeb virspusi, izņem mīksto maizes vidu (maizes drupačas ieteiktu atstāt cepeškrāsnī kaltēties un pēcāk samalt rīvmaizē, pievienot kotletēm vai kā citādi izmantot virtuves darbos).
Maizes bļodiņas iekšpusi un vāciņa apakšpusi ieziež ar eļļu, kas sajaukta ar izspiestām ķiploka daiviņām, tad "bļodiņas" liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15–20 minūtes.
Gatavā čili iemaisa cukuru, pievieno šokolādes gabaliņus un sāli.
Čili liek pagatavotajās bļodiņās, virspusē ber sarīvētu sieru un pasniedz.
Skaties, iedvesmojies un našķojies kopā ar Zani Grēviņu – sestdien, 2. maijā, pulksten 9.20 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!". Lai labi garšo!