Foto: Privātais arhīvs
Ļoti gards paēdiens pie kartupelīšiem – apceptas un iemarinētas reņģes. Ja gatavojies tās ēst jau nākamajā rītā, marinādi gatavo stiprāku, tad tās būs izcili gardas.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

reņģes milti sakulta ola eļļa cepšanai MARINĀDEI:500 mlūdens50 mlgalda etiķis1 burkāns1 sīpols3 ķiploka daiviņas2 lauru lapas smaržīgie pipari pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Reņģes iztīra, apcep no katras puses pa vienai minūtei sakarsētā eļļā, pirms tam apviļājot miltos un sakultā olā. Pēc tam reņģes atdzesē.

2

Gatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, gabaliņos sagrieztu burkānu, vienu sašķēlētu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, dažus smaržīgos piparus, sāli, melnos piparus. Visu lēnām uzkarsē, pavāra piecas minūtes. Ļauj atdzist.

3

Atdzisušās reņģēs sakārto aizvākojamā traukā, pārlej ar uzvārītu un atdzesētu marinādi, aizvāko un liek ledusskapī uz nakti.

Ievēro – ja marinētās reņģes ēdīsi nākamajā rītā, marinādi jātaisa stiprāku, ja vēlāk – vājāku.

Iesūtīja: Silvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!