14Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
reņģes milti sakulta ola eļļa cepšanai MARINĀDEI:500 mlūdens50 mlgalda etiķis1 burkāns1 sīpols3 ķiploka daiviņas2 lauru lapas smaržīgie pipari pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Reņģes iztīra, apcep no katras puses pa vienai minūtei sakarsētā eļļā, pirms tam apviļājot miltos un sakultā olā. Pēc tam reņģes atdzesē.
2
Gatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, gabaliņos sagrieztu burkānu, vienu sašķēlētu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, dažus smaržīgos piparus, sāli, melnos piparus. Visu lēnām uzkarsē, pavāra piecas minūtes. Ļauj atdzist.
3
Atdzisušās reņģēs sakārto aizvākojamā traukā, pārlej ar uzvārītu un atdzesētu marinādi, aizvāko un liek ledusskapī uz nakti.
Ievēro – ja marinētās reņģes ēdīsi nākamajā rītā, marinādi jātaisa stiprāku, ja vēlāk – vājāku.
Iesūtīja: Silvija
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepšanaVārīšanaPasniegt atdzesētuZivju un jūras produktu uzkodasAugu eļļaBurkāniEtiķisLauru lapasMelnie pipariMiltiOlasReņģesĶiplokiŪdensZivju un jūras produktu ēdieniviegliSīpoliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteSmaržīgie piparisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit