Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pīles krūtiņu sadala astoņās strēmelēs un pārlej ar marinādi un marinē vienu stundu.
Gatavo biešu-aveņu biezeni. Uzvāra galda bietes, pievieno aveņu etiķi, sāli, timiānu un sablendē, pievienojot viršu medu. Tad iztrin caur sietu.
Gatavo burkānu-seleriju biezeni. Uzvāra burkānus, selerijas sakni, kam pievieno ķiplokus, apelsīna mizu. Kad burkāni ir mīksti, masu sablendē un iztrin caur sietu.
Gatavo ziedkāpostus. Sadala ziedkāpostus rozetēs. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu, sāli blanšē ziedkāpostus pāris minūtes, līdz tie ir spilgti dzelteni. Paralēli noblanšē cukurzirņus.
Gatavo mērci. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ķiplokus nomizo, sīpolus nomizo un sagriež daivās, selerijas sakni notīra un sagriež šķēlēs, burkānus nomizo un sagriež ripās. Dārzeņus liek uz plāts pievieno timiāna zariņus, pārslaka ar eļļu un liek krāsnī un 10-12 minūtēm. Tad izņem no krāsns, ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra vienu stundu. Buljonu izkāš un atdzesē. 100 mililitriem buljona pievieno vīnu un iemaisa medu.
Ēdienu pasniedz, izkārtojot uz šķīvja abus biezeņus, pa vidu liek divas šķēles pīles filejas, pāri pārlej mērci, dekorē ar ziedkāpostiem, zirņiem, biešu lapiņām un viršu medus šūnu.
Projekts sadarbībā ar: